Nyheter

Artikel 12.05.2021

Start

Westpak wins gold and Best of Show in USA

12.05.2021

Westpak vinner guld och Best of Show på FTA Awards i USA

Finska förpackningstryckeriet Westpak är känd för sin höga kvalitet och har ett fått en mängd internationella erkännanden. Som många år tidigare nådde Westpak återigen finalen av FTA´s tävling Excellency in Flexography Awards i samarbete med Marvaco och dess prepress. I år blev de belönade med både en guldmedalj och titeln Best in Show. Den uppskattade prisutdelningen ägde rum i USA 11 maj.

Westpak är en ledande flexotryckare som drar stor nytta av processtryckning och de var det första tryckeriet som fick partnercertifikatet EGP™ (ExpandedGamut Printing) från Marvaco i Europa. Westpak  kan erbjuda GreenerPrinting™ med EGP™ samt mer hållbara substrat för sina kunder. Årets vinnarbidrag  Leroy Torsk Lettsaltet, är ett högkvalitativt tryckt på film med en upplösning av 152 lpi.

Leroy Torsk -dekoren visar det högupplösta trycket med extremt fina detaljer och som ger mycket kontrast från högdager till skuggor. Dessutom innehåller dekoren en hög svårighetsgrad då de starka solida färgerna har trycks i harmoni med de mycket krävande ljusblå färgtonerna. Detta i kombination med fina detaljer på tallriken med fisken samt negativa texter. Resultatet krävde full processkontroll och uppnåddes på ett mer hållbart sätt inom processtryck.

Westpak är en av nordens mest erkända tryckerier för att producera högkvalitativa förpackningar. Det långa samarbetet med Marvaco har resulterat i en enkel hantering men i slutändan ett högkvalitativt tryckresultat. Westpaks Prepress Manager VilleRiitahaara förklarar receptet till framgången:"Vi har en öppen daglig kommunikation mellan vår tryckavdelning, varumärkesägaren och Marvaco för att säkerställa att målen uppnås. Detta arbete är uppbyggt på ett förtroende mellan parterna och en vilja att hitta de bästa lösningarna för varje unik dekor. Erkännanden som dessa visar att vi har gjort rätt saker för tryckning av FMCG-förpackningar där kvalitetskraven ständigt ökar."

Mer om deldagarna i tävlingen: https://www.flexography.org/honors-awards/excellence/

 

Mer information:
www. westpak.fi
www.marvaco.com 
www.flexography.org

 

Taggar:
#Westpak #Marvaco  #GreenerPrinting #HiQ_EGP #EGP #ExpandedGamut #CMYKOGV #BrandColors #Packaging #Pakkaus